ENSE FORUM

💢Rektori i UST-së Prof.Dr. Agron KASA së bashku me Dekanin e Fakultetit të Shkencave të Rehabilimit Prof.Dr. Robert ÇINA dhe Drejtorin e Insitutit të Kërkimit Shkencor të Sportit Prof.Asc.Dr. Arben KAÇURRI, morën pjesë në Forumin e 16-të të ENSE (European Network of Sport Education) me titull “Edukimi Sportiv për një Zhvillim të Qëndrueshëm: Perspektiva Euro-Med”.

📌Ky Forum ofroi një hapësirë reflektimi dhe diskutimi mbi sfidat aktuale shoqërore dhe akademike me të cilat përballet Europa dhe Mesdheu. Në veçanti, Forumi u fokusua në rolin e edukimit sportiv në një botë në tranzicion dhe trajtoi çështje të tilla si kohezioni social dhe dialogu ndërkulturor, qëndrueshmëria, edukimi i trajnerëve, edukimi fizik dhe edukimi dixhital në sport. Në këtë llogjikë përfshirja në projekte të përbashkëta me tematika aktuale të koordinuara nga ky rrjet ishte po ashtu një pjesë e rëndësishme e këtij forumi.

👏🏻Gjatë punimeve të këtij forumi, Rektori i UST-së Prof.Dr.Agron KASA u zgjodh anëtar i Bordit Ekzekutiv të ENSE, një detyrë shumë e rëndësishme dhe një vlerësim për figurën e Prof.Kasës dhe përfaqësimit të Universitetit të Sporteve të Tiranës në arenën europiane e më gjërë të shkencave sportive, kjo në kuadër edhe të procesit të ndërkombëtarizimit të institucionit tone.

©️ Photos by Fabrizio Aversa
©️ Audiovisual and Multimedia Office, University of Rome Foro Italico.

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *