Informacion i përgjithshëm i institutit

Informacion i përgjithshëm i Institutit

IKSHSInstitutit i Kërkimit Shkencor të Sportit është krijuar si “Sektor Kërkimor Shkencor” në vitin 1962,si pjesë përbërëse e Instituti i Lartë i Kulturës Fizike “Vojo Kushi”, ku dhe mbulonte organizimin e veprimtarisë shkencore. Nga viti 1974 e deri më 1986 Sektori Kërkimor Shkencor i Sportit ishte në varësi dyfishe, nga Bashkimi i Fizkulturistëve dhe Sportistëve …

Informacion i përgjithshëm i Institutit Read More »

Aktivitete

Instituti Kërkimor Shkencor i Sportit – Sesion Shkencor Dt. 09.02.2016. Prof. Dr. Lumturi Markolaj; MSc. Genti Pano “Forca shtytëse e kaviljes, raporti ndërmjet subjekteve sedentarë dhe atyre që merren me AF & sport”. Prof. Dr. Albert Karriqi “Rezultati në garën e 1500m. dhe pikasja e rezervave për arritje më cilësore në të ardhmen”. Prof.Asc. Përparim …

Aktivitete Read More »

Foto galeri

SPORT ENCIKLOPEDI: Është një botim i ilustruar “enciklopedik” (i pari i këtij lloji) e cila ka si lajtmotiv “Sporti, fuqia që ndryshon botën” ku në formë enciklopedike përvec filozofisë së lëvizjes olimpike, jepen të dhëna mbi strukturat e sportit botëror e atij kombëtar; ecuria historike dhe menaxhuese e lëvizjes kombëtare sportive, nga fillimet e formimit …

Foto galeri Read More »