🔶 Rektori i UST-së Prof.Dr. Agron KASA mori pjesë në takimin themelues të Konferencës Rajonale të Rektorëve të Institucioneve Anëtare të AUF (L’Agence Universitaire de la Francophonie) në ECO (C2R-ECO) të organizuar nga AUF-ja në Evropën Qendrore dhe Lindore (AUF-ECO). 
🔸Aktiviteti u mbajt më 30 qershor 2023, në Bukuresht, në prani të Rektorit të AUF-së, Prof. Slim KHALBOUS dhe u mirëprit në Universitetin e Shkencave Agronomike dhe Mjekësisë Veterinare të Bukureshtit nga Presidenti i Këshillit Kombëtar të Rektorëve të Rumanisë, z. Sorin Mihai CIMPEANU.
🔸 Rreth njëzet rektorë nga institucionet anëtare të AUF-ECO, të deleguar nga Presidentët e Këshillave Kombëtarë të Rektorëve të 11 vendeve të rajonit, morën pjesë në mbledhje dhe zgjodhën presidentin dhe nënkryetarët e C2R-ECO.
🔸 Kjo mbledhje konstituive kishte si synim parësor krijimin e Konferencës Rajonale të Rektorëve të Evropës Qendrore dhe Lindore (C2R-ECO), me propozimin e Statutit, si dhe zgjedhjen e Presidentit dhe konstituimin e Byrosë. 
🔸Shqipëria, Armenia, Azerbajxhani, Bullgaria, Gjeorgjia, Kosova, Maqedonia e Veriut, Republika e Moldavisë, Rumania janë vendet e përfaqësuara në takimin e 30 qershorit 2023 në Bukuresht. 
🔸Kemi kënaqësinë të prezantojmë Presidentin dhe Zëvendës Presidentët e C2R-ECO:
▶️Presidenti – Z. Dan CASCAVAL, Rektor i Universitetit Teknik “Gheorghe Asachi” në Iasi, Rumani.
▶️ Nënkryetarët:
🔸Andrea MALIQARI, Rektor i Universitetit Politeknik të Tiranës, Shqipëri;
🔸Jaba SAMUSHIA, Rektor i Universitetit Shtetëror të Tbilisit, Ivane Javakhishvili, Gjeorgji;
🔸Alexandru STRATAN, Rektor i Akademisë së Studimeve Ekonomike të Moldavisë, Republika e Moldavisë.

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *